Drivhusglas til de fleste drivhuse
Et drivhus i haven kan give fred i sjælen, gode stunder for familien og dejlige smagsoplevelser ved bordet. Et slidt, hullet og defekt drivhus er til gengæld ikke leveringsdygtigt i meget andet end dårlige nerver og dårlig samvittighed.
Hos Svaneglas er vi altid leveringsdygtige i glas til drivhus, hvad end dit drivhus trænger til at blive repareret, eller det skal bygges fra bunden. Vi har altid drivhusglas i standardmål, og vi vil hellere end gerne tilskære glas, så de passer til lige netop dit drivhus.
Husk at stormsikre dit drivhus
Har vinden taget et par ruder, eller overvejer du at bygge nyt drivhus, er der flere forbehold, du kan tage, hvis du vil stormsikre dit drivhus. Det er nemlig et værre hyr at fjerne små, skarpe glasskår i haven, hver gang vinden viser tænder.
Står du og skal til at bygge dit drivhus, bør du tænke godt over, hvor du placerer det. Solens gang på himlen er nemlig ikke det eneste væsentlige for, om du får succes med dit drivhus. Det er nemlig også en god idé at sørge for noget læ. Et levende hegn eller et plankeværk, der lader lidt vind slippe igennem, er at foretrække, da mure, massive plankeværk og huse kan sende vinden direkte over, og så er du lige vidt.
Start med at sikre, at dit drivhus er ordentligt afstivet. Glas er i sagens natur både skrøbeligt og ufleksibelt, og mange stormskader kan undgås, hvis dit drivhus ikke giver sig alt for meget. Derfor er det en god idé at montere tvær- og skråstivere i konstruktionen, så det hele ikke står og svajer i vinden.
Det kan også være en god idé at bore et par ekstra huller i bundlisten og skrue rammen ekstra godt fast i soklen, så fundamentet bliver mere stabilt.
Hold i øvrigt øje med vejrudsigten, og husk at lukke døre og vinduer i drivhuset, inden stormene melder deres ankomst.
Du skal ikke kaste med sten, når du bor glashus, og du skal i det hele taget passe på flyvende genstande, når du har et drivhus. Derfor bør du sørge for, at trampoliner, parasoller, havemøbler og alle andre vindfølsomme installationer er god fastgjort, så de ikke ender med at blæse ind i dit drivhus.
Gode råd til drivhus-driveriet
Sørg for skygge. Vi klager, når sommeren er dårlig, og vi klager, når den er for god. Det kan nemlig godt blive for meget for dine planter i de varmeste uger, når solen hamrer ned, og så skal der lidt skygge til. Du kan vælge forskellige løsninger, men det er en temperamentssag, om du er til skyggegardiner eller en mattering af ruderne. Skyggegardiner er lidt mere bekostelige og omstændelige at anskaffe og montere, men de ser bedre ud end alternativet, som typisk vil være skyggepasta.
Skyggepasta består af samme type kridt, vi bruger til fodboldbaner, så det er både harmløst og nemt at vaske af igen. Bland lidt skyggepasta med vand efter anvisningerne, mal dine ruder med blandingen, og så ender du med et drivhus, der ikke koger helt så meget. Det er en god idé at male ydersiden af ruderne, da regnvejret i løbet af sommeren så hjælper dig af med den kridhvide kulør igen.
Du bør dog ikke bruge skyggepasta for tidligt i sæsonen, og det vil sige før maj, da dine planter har brug for masser af lys i starten. Overvej også, om ikke du kan nøjes med at skabe skygge på sydsiden af dit drivhus, hvor solen er heftigst.
Få en automatisk ferieafløser. Væksthussæsonen falder ofte sammen med sommerferien, og det er ærgerligt at komme hjem efter et par ugers ferie og se ens hårde drivhusslid ligge fuldkommen dødt hen. Derfor kan det give god mening at investere lidt i automatiske vandings- og gødningsanlæg, der sørger for, dine planter ikke vansmægter i dit fravær. Derudover findes der automatiske hængsler, der kan åbne og lukke dine vinduer, så dit drivhus bliver nogenlunde temperaturstyret. Et drivhus skal helst ligge på omkring 25 grader i dagtimerne og 15 grader om natten.
Gør det nemt at skifte jorden. Hvordan du ønsker at dyrke i dit drivhus, er naturligvis din egen sag. Du har dog brug for at kunne skifte jorden engang imellem, og det kan være noget værre bøvl at skulle grave for meget i et glashus. Derfor kan du med fordel overveje, om du skal dyrke i kummer, krukker og kapilærkasser, som du kan tage med ud, når jorden skal skiftes.
Husk forårsrengøringen. Det er en god idé at give indersiden af dit drivhus en ordentlig omgang med vand, sæbe og knofedt, inden dyrkningssæsonen går i gang. Der kan sidde alger, svampesporer og insektæg på glas og rammer, og dem er der ingen grund til at begave med næring, lys og varme.
Husk udluftningen. Det er vigtigt at få skiftet luften ud, for der kan blive ret fugtigt i sådan et drivhus. Et gammelt husråd siger, at tagvinduerne skal stå åbne efter Sankt Hans, hvis du vil undgå råd og skimmel.
BLIV RINGET OP AF SVANE GLAS
Står du og har behov for et tilbud på en glasløsning? Svane glas tilbyder alt inden for glas, vinduer, værn og kontor opdeling. Vi leverer til erhverv, mindre eller større byggeprojekter samt private.