Glarmesterens døgnvagt

70 100 100

Sikringsglas

Sikringsglas mindsker indtrængen af uvedkommende

Glas kan være det rigtige valg til steder, hvor der er ekstra behov for at sikre mod bl.a. indbrud og hærværk. Sikringsglas produceres i forskellige modstandsklasser, hvor det er testet og kategoriseret i forhold til behovet. Det kan være særligt udsatte private hjem, guldsmedens udstillingsvinduer eller andre steder, der tiltrækker uvedkommende.

Svane Glas vil igennem dialog med kunden være behjælpelig med, at finde frem til det sikringsglas, der passer i forhold til det oplyste.

Læs mere om de forskellige klassificeringer nedenfor. 

A1-A3:

Glas er et attraktivt mål for vandalisme. Ikke bare glasset selv, men også det man ønsker at beskytte tiltrækker uvedkomne.

Glas klassificeret i modstandsklasse A1-A3 giver beskyttelse mod hærværk. Disse glas vil desuden have tilstrækkelig modstandsevne til delvist at hæmme indbrudsforsøg. I private boliger vil disse ruder være meget godt egnet dels med hensyn til sikkerhed, tryghed og økonomi.

Til sikring af boliger i tættere bebyggelse anbefaler vi sikkerhedsglas fra modstandsklasse A1. Til sikring af privatboliger i spredt bebyggelse og med gennemsnitlig sikkerhedsrisiko, anbefaler vi sikkerhedsglas fra modstandsklasse A2 og til sikring af eksklusive boliger og feriehuse, sikkerhedsglas fra modstandsklasse A3.

For klassifikation i modstandsklasse A må glasset have bestået prøve efter DS/INSTA 151 hvor der er fastlagt en testmetode for bestemmelse af glassets modstand mod hårde stød.

 

Modstandsklasserne A1 – A3:

A1 God sikring mod angreb med hård, rund genstand. Forhindrer gennembrud ved spontant fysisk angreb og forsinker indbrud.

A2 Stærk sikring mod angreb med hård, rund genstand. Forhindrer gennembrud ved spontant fysisk angreb og forsinker indbrud. Svarer til Skafors krav for Gul sikring.

A3 Meget stærk sikring mod angreb med hård, rund genstand. Forhindrer gennembrud ved spontant fysisk angreb og forsinker indbrud.

 

B1-B3:

For indbrudstyven giver almindeligt glas i mange tilfælde den enkleste adkomst. Forsikringsselskaberne har siden 1. januar 1989 haft regler for sikring af virksomheder. Men også for private ejendomme og hjem kan der være behov for sikring på dette niveau.

Glas klassificeret i modstandsklasse B1-B3 yder så høj modstand ved indbrudsforsøg, at det bliver nødvendigt at bruge tid, stor kraft og værktøj for at lave en stor nok åbning for at skabe adgang.

For klassifikation i modstandsklasse B skal glasset have bestået prøve efter DS/INSTA 152 hvor der er fastlagt en testmetode til at bestemme glassets modstand mod skarpe stød.

 

Modstandsklasserne B1 – B3:

B1 God sikring mod indbrudsforsøg med økse. Svarer til Skafors krav for Grøn sikring.

B2 Meget god sikring mod indbrudsforsøg med økse. Svarer til Skafors krav for Blå sikring.

B3 Højste sikring mod indbrudsforsøg med økse. Svarer til Skafors krav for Rød sikring

 

C1-C5:

I trusselssituationer ved tyveri og indbrud benyttes også skydevåben. I enhver situation hvor personer kan forventes at blive truet eller angrebet med skydevåben, bør der derfor overvejes skudsikre glas.

Glas klassificeret i modstandsklasse C1-C5 giver beskyttelse mod angreb med specificeret våben og ammunitionstype. Glas i disse modstandsklasser klassificeres i både splintafgivende og splintfrie udførelser.

Til sikring mod projektiler prøves glasset efter DS/INSTA 153.

 

Modstandsklasserne C1 – C5:

C1 Sikring mod angreb med pistol kaliber 9 mm x 19. Projektiltype VMR/Wk rundhovedprojektil.
C2 Sikring mod angreb med revolver kaliber 357 Magnum. Projektiltype VMKS/Wk keglespidshovedprojektil.
C3 Sikring mod angreb med revolver kaliber 44 Magnum. Projektiltype VMF/Wk fladhovedprojektil.
C4 Sikring mod angreb med gevær kaliber 7,62 mm x 51. Projektiltype VMS/Wk spidshovedprojektil.
C5 Sikring mod angreb med gevær kaliber 7,62 mm x 51. Projektiltype VMS/Wk spidshovedprojektil.

BLIV RINGET OP AF SVANE GLAS

Står du og har behov for et tilbud på en glasløsning? Svane glas tilbyder alt inden for glas, vinduer, værn og kontor opdeling. Vi leverer til erhverv,  mindre eller større byggeprojekter samt private.