Glarmesterens døgnvagt

70 100 100

Energiruder for bedre indeklima

Energiruder er en termorude med energiglas, hvor det ene af glaslagene er forsynet med en
lav-emissions belægning.

Faktisk reduceres varmetabet med 33 % da en energirude lader mere energi slippe ind i rummet, end den lader passere ud.

Energiruder er også med til at skåne miljøet og mindske udslip af CO2.

Spar Penge!

Har du en gammel termorude er der penge at spare, hvis der skiftes til energiruder. Investeringen er allerede tjent hjem indenfor en overskuelig årrække og du får energiruder med en lang levetid.

Se hvor meget der kan spares ved at bruge beregningsmodellen her…

Ud over sparede energikroner, bliver rumkomforten med en energirude mærkbart øget. Der vil opleves mindre kuldenedfald under vinduerne, mindre træk og mindre eller ingen kondens på indersiden af ruden, ved skift til energiruder.

 

Har du allerede energiruder?

Hold flammen fra en lighter op mod din rude. Flammen vil ved en 2-lags rude blive spejlet 4 gange. Såfremt et af disse spejlbilleder har en “violet” farve der adskiller sig fra de 3 andre, typisk flamme nr. 2 set indefra er det en energirude. Er der ikke forskel på flammerne er det en gammeldags termorude og så bør den udskiftes til en moderne energirude.

Kontakt din lokale glarmester

 

Få energiruder og få mere overskud

Energiruder giver overskud på trivselskontoen og efterhånden også på bankbogen, når dine energibesparelser begynder at vise sig. Nye og tætte energiruder kan nemlig sætte en stopper for vinterens uønskede indslag – så som træk, store kuldenedfald og enorme varmeregninger.

Energiruder har en tynd metalbelægning, som lader solens varme stråler passere frit gennem vinduet, mens varmestrålerne fra huset, der gerne vil ud igen, bliver reflekteret. Det betyder, at energiruder kan spare dig for store summer på varmeregningen – især hvis du har en dyr varmeform som el-varme eller oliefyr. I så fald tager det ikke mange år, før din investering har betalt sig hjem. Udskifter du 30 kvadratmeter 2-lags termoruder med 3-lags energiruder, opnår du – ifølge vores beregner – med et oliefyret hus en årlig besparelse på cirka 7.000 kroner. Har du fjernvarme, lyder den årlige besparelse på cirka 3.500 kroner – så der skal ikke mange strenge vintre til, før dine energiruder har betalt sig hjem.

Er dine vinduesrammer i nogenlunde forfatning, kan du nøjes med at udskifte selve ruderne. I så fald er energiruder en endnu billigere investering, da lavenergiruder i sig selv ikke er så dyre igen.

Foruden en lavere varmeregning og et bedre indeklima er der flere andre fordele ved at iføre din bolig et sæt nye energiruder – eksempelvis en mere ensartet temperatur i hjemmet, ligesom en forøgelse af boligens værdi også er mere eller mindre selvskreven.

Hos Svane Glas kan vi rådgive dig om energiruder, og vi kan være behjælpelige, når det gælder både opmåling og montage. Vi kan også fremstille løsninger til lige nøjagtigt dine mål – uanset om du er på jagt efter energiruder eller hele vinduer.

Kontakt os, hvis du vil høre, hvad vi kan tilbyde dig af energiruder. Vi kommer også gerne forbi på din adresse og giver et gratis og uforpligtende vinduestjek, hvor vi gennemgår dine vinduers tilstand og isoleringsevne.

BLIV RINGET OP AF SVANE GLAS

Står du og har behov for et tilbud på en glasløsning? Svane glas tilbyder alt inden for glas, vinduer, værn og kontor opdeling. Vi leverer til erhverv,  mindre eller større byggeprojekter samt private.